Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ

Ελευσίνα 19/11/2010
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ:ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΚΟΙΝ:ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΒΛΥΧΑΣ

Σας καταγγέλλουμε ότι στον Λόφο της Βλύχας και συγκεκριμένα στο βόρειο μέρος του που βλέπει στην ΝΕΟΑΚ ( σημείο που δείχνεται στον συνημμένο χάρτη), τα ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) πραγματοποιούν επιχωματώσεις και διαμορφώσεις με μπάζα και απόβλητα.
Παρακαλούμε να πραγματοποιήσετε αυτοψία για την διαπίστωση των καταγγελλομένων και να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες συμπεριλαμβανομένων α) της ειδοποίησης του Αστυνομικού Τμήματος και β) της Δ/νσης Πολεοδομίας της ΝΑΔΑ με σκοπό την άμεση διακοπή των παράνομων αποθέσεων και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης.
Σας υποβάλλουμε συνημμένως φωτογραφικό υλικό.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Βαμβακάς Κώστας, Δημόπουλος Βασίλης, Κόκκινος Γιώργος,
Λάμπρου Μελέτης, Ξυδάς Αποστόλης, Παπανικολάου Καίτη,
Ρεπούσκου Μιχαλία, Φριτζήλα Νικολέτα, Χρηστάκης Χρήστος.

Ελευσίνα 29/11/2010
ΠΡΟΣ:
1) ΝΑΔΑ / Δ-ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
Δ/ντή κ. Δάλμα
2) ΝΑΔΑ / Δ-ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δ/ντή κ. Ντόρτο.

1) Σας καταγγέλλουμε ότι στον Λόφο της Βλύχας και συγκεκριμένα στο βόρειο μέρος του, που βλέπει στην ΝΕΟΑΚ ( σημείο που δείχνεται στην συνημμένη αεροφωτογραφία), τα ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) πραγματοποιούν νέες επιχωματώσεις και διαμορφώσεις με μπάζα και απόβλητα.
Παρακαλούμε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως αυτοψία για την διαπίστωση των καταγγελλομένων και να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό την άμεση διακοπή των παράνομων αποθέσεων καθώς και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης που προκαλείται. Επίσης, να μας ενημερώσετε εγκαίρως για τις ενέργειές σας. Σας υποβάλλουμε συνημμένως φωτογραφικό υλικό.

2) Σας αναφέρουμε ότι από την 11η Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ ΒΕΕ αναδύεται έντονη δυσοσμία η οποία γίνεται αισθητή όχι μόνο πλησίον του διυλιστηρίου αλλά και στην Ελευσίνα, στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας καθώς και βόρεια της ΝΕΟΑΚ.

3) Παρότι έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Φ43/18.06.2010 Έκθεση Αυτοψίας της Δ/νσης Πολεοδομίας η εταιρία ΤΕΡΝΑ συνεχίζει να εναποθέτει διάφορα υλικά και να λειτουργεί εργοτάξιο εντός του διαμορφωμένου χώρου στο 27ο χλμ της ΠΕΟΑΚ έναντι BEΪΝΟΓΛΟΥ, στην θέση Ελευσίνια. Παρακαλούμε να πραγματοποιήσετε αυτοψία και να μας γνωστοποιήσετε αν η δραστηριότητα της ΤΕΡΝΑ ασκείται νομίμως.

4) Επειδή στις 16/7/2010 έληξε η προθεσμία για μεταφορά σε άλλη θέση του εργοταξίου της εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Βλύχα, χωρίς η μεταφορά να έχει συμβεί, παρακαλείται η Δ/νση Ανάπτυξης να μας ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την σφράγιση του παράνομου εργοταξίου.

5) Σας ενημερώνουμε ότι τα ΕΛΠΕ ΒΕΕ έχουν ανυψώσει μεταλλικές κατασκευές - οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης των κατακόρυφων φερόντων στοιχείων - στο βόρειο τμήμα του ακινήτου τους, ανάντι της σιδηροδρομικής γραμμής, ακριβώς στο σημείο που η ΠΕΟΑΚ συναντά την γέφυρα των σωληνοδιαδρόμων.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν οι κατασκευές αυτές έχουν κατασκευαστεί νομίμως.

6) Παρότι από τον Ιούλιο σας έχουμε καταγγείλει (α.π Δ/νση Πολεοδομίας 7984/13.7.10) ότι τα ΕΛΠΕ ΒΕΕ έχουν παρανόμως επιχωματώσει και περιφράξει το ρέμα κατάντι της οδού Αγ. Ιωάννη στην θέση Σούρες - Βλύχα, δεν μας έχετε ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αυτοψίας σας. Επισημαίνουμε ότι, εξαιτίας της επιχωμάτωσης του ρέματος, κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δημιουργήθηκαν πλημμυρικές καταστάσεις στην περιοχή, εμφανείς και από τις αποθέσεις πάνω στα συρματοπλέγματα (φωτογραφικό υλικό ). Παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα για την διάνοιξη της κοίτης του ρέματος.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Βαμβακάς Κώστας, Δημόπουλος Βασίλης, Κόκκινος Γιώργος, Λάμπρου Μελέτης, Ξυδάς Αποστόλης, Παπανικολάου Καίτη, Ρεπούσκου Μιχαλία, Φριτζήλα Νικολέτα, Χρηστάκης Χρήστος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: