Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (30/6/2009)

Κύριε Νομάρχη,

1. Στις 17/9/08 καταθέσαμε αίτημα αυτοψίας στην Πολεοδομία της Νομαρχίας για παράνομες και αυθαίρετες εργασίες στο διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ (τοποθέτηση αντιδραστήρα). Χρειάστηκαν 2 επιπλέον αιτήσεις μας, για να γίνει τελικά η αυτοψία 140 ημέρες μετά την καταγγελία μας ! Η Πολεοδομία , μάλιστα, διέταξε διακοπή εργασιών, την οποία απέστειλε και στο Αστυνομικό Τμήμα με ένα μήνα καθυστέρηση, όταν οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί! Μόνο θυμηδία προκαλεί το πρόστιμο 900.000 € που επέβαλαν στην ΠΕΤΡΟΛΑ - κατόπιν εορτής - οι υπηρεσίες σας. Η καταγγέλλουσα τις παράνομες πράξεις ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ενημερώθηκε 175 ημέρες μετά!

2. Με την από 9/6/2009 κατεπείγουσα επιστολή μας προς εσάς , την οποία κοινοποιήσαμε και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΝΑΔΑ, καταγγείλαμε παράνομες εργασίες χωρίς άδεια, τόσο στον χώρο επέκτασης του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, όσο και σε παρακείμενη του Διυλιστηρίου έκταση, στον Λόφο της Βλύχας. Προσκομίζοντας πλήθος φωτογραφιών σας ζητήσαμε να διατάξετε χωρίς χρονοτριβή την διενέργεια αυτοψίας, να προχωρήσετε σε άμεση διακοπή εργασιών και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Οι υπηρεσίες σας προσήλθαν για αυτοψία με καθυστέρηση 15 ολόκληρων ημερών και συγκεκριμένα στις 23/6/09 με αποτέλεσμα, όχι μόνο να συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες, αλλά η ΠΕΤΡΟΛΑ, κατά το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου, όταν δηλαδή οι ελεγκτικές υπηρεσίες αργούσαν, να υλοποιεί γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς χιλιάδων τόνων μπαζών και χωμάτων κάθε είδους από τον χώρο της επέκτασης στον Λόφο της Βλύχας. Μάλιστα, η αυτοψία της Υπηρεσίας σας περιορίστηκε μόνο σε μικρό τμήμα της έκτασης βόρεια των δεξαμενών 49,50,51!

Χωματουργικά μηχανήματα (εκσκαφής και οδοστρωσίας) επενέβησαν και ισοπεδώνοντας πλήρως το ανάγλυφο τμήματος του Λόφου της Βλύχας και προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες το μετέβαλαν μέσα σε λίγες ώρες σε Κρανίου Τόπο!
Όλα τα ανωτέρω σάς τα γνωστοποιήσαμε με δεύτερη κατεπείγουσα καταγγελία μας στις 22/6/09. Σημειωτέον ότι οι δύο ανωτέρω καταγγελίες μας είχαν κοινοποιηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ελευσίνας, το οποίο με εισαγγελική εντολή εγκαίρως και μάλιστα 2 φορές είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες να διαπιστώσουν αν γίνονται παράνομες εργασίες.
Στις 23/6/09 και αφού είχαν λάβει χώρα όλες οι προαναφερόμενες ανεπανόρθωτες βλάβες οι υπηρεσίες σας πραγματοποίησαν αυτοψία και πάλι … κατόπιν εορτής διαπίστωσαν την βασιμότητα των καταγγελιών μας, συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας επέβαλαν πρόστιμο 110.000 €, τοιχοκόλλησαν την έκθεση αυτοψίας στην ΠΕΤΡΟΛΑ, χωρίς όμως να κοινοποιήσουν αυθημερόν στο Α.Τ Ελευσίνας την παραγγελλόμενη ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ!
Το μεσημέρι του Σαββάτου 27/6/09 και αφού η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ διαπίστωσε την συνέχιση των παράνομων εργασιών στον χώρο της επέκτασης, κατέθεσε εκείνη, αντί για τις υπηρεσίες σας, την Διακοπή Εργασιών στο Αστυνομικό Τμήμα! Με την συνοδεία μας τα αστυνομικά όργανα διαπίστωσαν την συνέχιση των παράνομων εργασιών (επισυνάπτεται φωτογραφία), ενώ το απόγευμα του Σαββάτου κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του Δ/ντή Νέων Έργων της ΠΕΤΡΟΛΑ και ενός στελέχους των ΕΛΠΕ που εμφανίστηκε ως υπεύθυνος.
Για όλα τα ανωτέρω παρακαλούμε - εκ νέου - να διατάξετε αυθημερόν ή το πολύ αύριο Τετάρτη 1/7/09 νέα αυτοψία των υπηρεσιών σας παρουσία εκπροσώπων μας εκπροσώπων των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος για την διαπίστωση της συνέχισης των αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο αλλά και όλων των παράνομων εργασιών που εκτελούνται σε εκτάσεις του Λόφου της Βλύχας και τις οποίες εγκαίρως σας έχουμε καταγγείλει .
Ήδη σας έχουμε εγκαίρως ενημερώσει ότι - εκτός των άλλων - οι εργασίες στον Λόφο της Βλύχας εκτελούνται σε περιοχές όπου τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Ελευσίνας και Μάνδρας καθορίζουν χώρο πρασίνου. Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζουμε ότι οι επεμβάσεις αυτές στον Λόφο της Βλύχας δεν περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους της επέκτασης του Διυλιστηρίου.

Κύριε Νομάρχη,
Εγκαίρως σας έχουμε αποδώσει ευθέως την πολιτική ευθύνη για την προκλητική εύνοια που επιδεικνύετε όσον αφορά στις επιδιώξεις της ΠΕΤΡΟΛΑ που εγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος. Σώστε τουλάχιστον τα προσχήματα ενεργώντας άμεσα τα νόμιμα.

Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας .

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Βαμβακάς Κώστας
Βασιλείου Γιάννης
Δημομελέτης Δήμος
Δημόπουλος Βασίλης
Λάμπρου Μελέτης
Ρεπούσκου Μιχαλία
Χρηστάκης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: