Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Σφραγίστε τώρα το παράνομο εργοτάξιο του ΑΚΤΟΡΑ στην Βλύχα!

Άμεση αποκατάσταση του Λόφου της Βλύχας
από τις παράνομες επιχωματώσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ

Με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο ύστερα από 6 καταγγελίες και αναφορές μας οι υπηρεσίες της Νομαρχίας διαπίστωσαν ότι οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στην Βλύχα είναι παντελώς παράνομες: χωρίς άδεια εγκατάστασης, χωρίς άδεια λειτουργίας και πολεοδομικά αυθαίρετες. (Επισυνάπτονται δύο έγγραφα των Νομαρχιακών Υπηρεσιών).
Κατά παράβαση των Περιβαλλοντικών Όρων του διυλιστηρίου η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ενεργώντας για λογαριασμό της ΠΕΤΡΟΛΑ, μετέφερε χιλιάδες τόνους μπάζα και χώματα από τον χώρο της επέκτασης του διυλιστηρίου και τα απέρριψε στον Λόφο της Βλύχας και μάλιστα σε έκταση δασική και σε περιοχή που από τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Ελευσίνας και Μάνδρας καθορίζεται ως χώρος πρασίνου. Επίσης, στο κενό έπεσε η παραπλανητική προσπάθεια να εμφανίσουν τις επιχωματώσεις ως «διαμορφώσεις» με σκοπό την εγκατάσταση… φωτοβολταϊκών συστημάτων!
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παράνομες επιχωματώσεις στον Λόφο της Βλύχας εκτελέστηκαν με μηχανήματα του εργοταξίου. Για τις παράνομες ενέργειες της ΠΕΤΡΟΛΑ και του ΑΚΤΟΡΑ, ύστερα από τεκμηριωμένες καταγγελίες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, κινήθηκε 4 φορές η αυτόφωρη διαδικασία για στελέχη της ΠΕΤΡΟΛΑ και του ΑΚΤΟΡΑ.
Καλείται ο Νομάρχης να σφραγίσει τις παράνομες εργοταξιακές εγκαταστάσεις του ΑΚΤΩΡΑ και να υποχρεώσει άμεσα την ΠΕΤΡΟΛΑ να αποκαταστήσει όλες τις βλάβες που προξένησε στον Λόφο της Βλύχας.
Οποιαδήποτε μεθόδευση για σιωπηρή παράταση της παράνομης λειτουργίας του εργοταξίου και μάλιστα για ένα χρόνο αποτελεί κραυγαλέα συγκάλυψη της παρανομίας με ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον για τις οποίες ο Νομάρχης θα φέρει ακεραία την ευθύνη.
Καλούνται οι Δήμοι Ελευσίνας και Μάνδρας να εγκαταλείψουν την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύουν για την προάσπιση των ρυθμίσεων των Γενικών Πολεοδομικών τους Σχεδίων για την περιοχή του Λόφου της Βλύχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: